Ar fi putut răni pe cineva! Mortar decorativ de pe Primăria Chișinău, căzut pe trotuar. Reacția primarului și consilierilor municipali

primaria

O bucată de mortar decorativ de pe clădirea Primăriei Capitalei s-a surpat în această noapte căzând pe caldărâm. Deocamdată nu se cunoaște ora când a căzut cimentul și nici dacă se afla cineva prin preajmă, întrucât, acum când clădirea Primăriei este împodobită cu ghirlande, locuitorii capitalei și oaspeții acesteia obișnuiesc să pozeze pe fundalul acesteia.

 

Poze cu bucățile de mortar căzute pe trotuar au fost postate azi dimineața de către consilierul municipal Ilian Cașu, din partea „Partidului Nostru”. Acesta a bătut alarma SOS, menționând că în timp ce mortarul decorativ cade de pe clădirea Primăriei, „Chirtoacă doarme”.

Ulterior, acesta a mai postat o poză în care se vede că edilul capitalei a sosit, totuși, la fața locului.

„Într-un final a venit și Chirtoacă să vadă ce s-a întâmplat peste noapte cu clădirea primăriei. Cu un calm debordant, primarul a zis ca nu-i nimic grav! Că nu el este de vină! Asta deși tot el asigura presa cu două luni în urmp ca totul este în reguła cu edificiul istoric al primăriei”, a scris consilierul pe rețeaua de socializare.

Și consilierul municipal neafiliat Ion Ștefăniță, ales pe lista Blocului Electoral „Platforma Populară Europeană din Moldova”, care a văzut pozele pe rețeaua de socializare, a reacționat prin intermediul acesteia, menționând că „e un semn că capitala degradează avansat …, deoarece domina inacțiunea și iresponsabilitatea…”

Totodată, consilierul, care este și directorul Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor, a scris că incidentul este un argument în plus pentru obiectivul pe care și l-a fixat pentru CMC – Crearea Fondului Municipal pentru Reabilitarea Centrului Istoric al Chișinăului”, care să fie prevăzut de bugetul municipal pentru anul 2016.

Foto: Ilian Cașu via Facebook.com

Sursa: realitatea.md

Fii primul care comenteaza

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*