Cașu: Anual pentru elaborarea Planului general al Chișinăului se alocă milioane

gen_plan_protiv_1

Consilierul municipal din Partidul Nostru, Ilian Cașu, este nemulțumit de audierile publice pe marginea elaborării noului Plan general al Chișinăului, care au avut loc la 19 februarie. Potrivit spuselor lui, „Chisinau-Proiect” și „Urban-Proiect”, finanțate anual de la bugetul municipal, pînă în preznt n-au înaintat nici o propunere constructivă în vederea elaborării Planului general, transmite NOI.md.

Consilierul a specificat că pentru elaborarea Planului general al Chișinăului se alocă anual circa cinci milioane de lei, dar pînă în prezent n-a fost dată publicității nici măcar varianta preliminară a documentului.

„În ultimii cinci ani este discutată necesitatea reactualizării proiectului dezvoltării urbanistice. Vă dați seama, ne-am adunat, pentru a examina necesitatea, în loc să elaborăm pași concreți pentru elaborarea Planului general. Cel aprobat în anul 2007 s-a învechit considerabil, iar noile propuneri nu merită examinare. Rezonabilitatea cheltuirii mijloacelor pentru elaborarea Planului general este o problemă aparte, care urmează să fie pusă în discuție cu opinia publică”, – a relatat Cașu în interviul pentru portalul NOI.md.

Audierile publice în vederea elaborării noului Plan general au avut loc din inițiativa organizațiilor „Chisinau-Proiect” și „Urban-Proiect”. Ele au întrunit reprezentanți ai primăriei, arhitecți, persoane publice, activiști ai societății civile și jurnaliști. Raportul privind mersul lucrărilor la elaborarea planului a fost prezentat de arhitectul șef al organizației „Chisinau-Proiect”, Mihai Carețchi.

 

 
SURSA: NOI.MD
Autor: Artur Vaculencic

Fii primul care comenteaza

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*