Cașu: Partidul Nostru nu luptă cu monumentele

ilian_pamiatnic

Consilierul municipal din partea Partidului Nostru a comentat decizia fracțiunii de a vota pentru aprobarea proiectului privind instalarea monumentului ”Trei Mucenici”

În cadrul ședinței Consiliului Municipal Chișinău fracțiunea Partidului Nostru a votat pentru amplasarea în scuarul Catedralei a monumentului arhitectural ”Trei Mucenici”. Decizia i-a indignat pe consilierii municipali socialiști, care consideră că, astfel, Partidul Nostru și-a demonstrat simpatia față de ideile unioniste.

”Acest monument a existat din 1922 și până în 1940. Unul dintre cei trei mucenici, Alexei Mateevici, este unul din cei mai reprezentativi scriitori moldoveni, autor al versurilor imnului de stat ”Limba Noastră”. Prin restabilirea acestui monument aducem un omagiu acestei personalități marcante a țării noastre. Nu este o decizie politică și nici nu are vreo legătură cu politica și nici cu ideile unioniste. Spre deosebire de alte partide, Partidul Nostru nu luptă cu monumentele și nu neagă istoria țării, oricare ar fi ea!”, a declarat vicepreședintele Partidului Nostru, Ilian Cașu, consilier în CMC.

Ilian Cașu a subliniat faptul că proiectul aprobat de CMC privind restabilirea acestui monument nu va fi realizat din bani publici, ci din resursele financiare colectate de Asociația studenților ortodocși din România.

”Primăria nu va cheltui niciun bănuț pentru instalarea acestui monument. Grupul sculptural ”Trei Mucenici” deja este gata, iar autorul lui este sculptorul moldovean din satul Cosăuți, Ion Lozan. Colegii noștri socialiști s-au indignat în zadar și încearcă să ne acuze de promovarea unor idei străine nouă. Subliniez încă o dată că Partidul Nostru respectă istoria țării nostre și personalitățile marcante care au contribuit la dezvoltarea Moldovei”, a precizat Cașu.

Fii primul care comenteaza

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*