Ilian Cașu: „Condamn acțiunile de violență îndreptate împotriva presei”

jilie_ilian_casu

„Personal, dar și partidul pe care îl reprezint, condamn acțiunile de violență îndreptate împotriva presei. Eu am văzut secvența video pe o rețea de socializare, unde cameramanul Nichita a fost agresat. Ține de organizatori să evite acțiuni împotriva presei”, a declarat vice-președintele Partidului Nostru, Ilian Cașu, pentru redacția Today.md

Potrivit politicianului, forțele de ordine trebuie să acționeze prompt, iar agresorul ar trebui să răspundă în fața legii.

În opinia mea este necesară o reacție promptă pentru a trage la răspundere agresorul. Acțiunile de violență împotriva presei trebuie evitate, în cadrul protestelor organizate de noi am demonstrat că suntem capabili să temperam spiritele, chiar dacă presa scrie negativ la adresa partidului nostru, nu permitem agresiuni de ordin verbal sau fizic. Responsabilitatea cade pe umerii organizatorilor, fruntașilor Platformei DA care trebuie în mod transparent și responsabil sa colaboreze cu organele de ordine. Chiar dacă Today.md critică dur activitatea Platformei Da, aceasta nu justifică comportamentul agresiv a agresorului”, a declarat Ilian Cașu. 

Totodată acesta a spus că se impune o investigație cât mai transparentă.

Și vouă redacției Today.md vă revine un rol mai important să monitorizați transparent și echidistant acest caz”, a conchis Cașu.

Amintim că în urma incidentelor de duminică cameramanul Today.md, Nichita Perestoronin, care a fost lovit cu pumnii în cap și picioarele în burtă, a suferit o comoție cerebrală, constatată de medicii de la Urgență.

Today.md

Fii primul care comenteaza

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*