Ilian Cașu: Primii bani au fost colacul de salvare pentru familia mea

todaymd1

Ilian Cașu, consilier municipal al „Partidului Nostru”, a spus că a primit primul său salariu în calitate de profesor de limba română. Iar din banii primiți își ajuta familia, mama și cei doi frați mai mici. 

 

Primul salariu l-am avut aici în Moldova, în anul 1994. Au fost niște circumstanțe mai tragice după ce a decedat tatăl meu. Am fost nevoit să lucrez pentru a-mi ajuta familia. Am lucrat ca profesor de limba română la Bălți pentru voluntarii din America veniți în aici prin intermediul Corpului Păcii, un proiect al Ambasaadei SUA în Moldova. Și a fost primul salariu mai solid mi s-a plătit pe atunci aproape 200 de dolari”, a declarat politicianul.

Ilian Cașu spune că totuși asta nu a fost primul său job și că în 1992 s-a angajat în calitate de profesor de engleză la o școală din Bălți.

Pe atunci erau încă cupoane. Se mai apropiau și părinți și făceam meditații cu copii lor în felul cela nu muream de foame”, a menționat Ilian Cașu.

Totodată, acesta a povestit că în acea perioadă erau și zile în care nu prea era ce mânca.

Eram atât de slab, aveam mai puțin de 60 de kg. Îmi amintesc că era toamnă târzie și mă întorceam de la biblioteca din Bălți, era  prin anul 1992. S-a pornit un vânt puternic și când m-a luat vântul m-am lovit de peretele cinematografului din oraș”, a mai povestit Ilian Cașu.

 

today.md

 

Fii primul care comenteaza

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*