Ilian Caşu: Vom majora salariile pedagogilor şi medicilor din contul suplimentelor municipale

ilian_casu_parkovki

Una dintre priorităţile candidatului Partidului Nostru la funcţia de primar general al Chişinăului va fi soluţionarea deficitului de pedagogi în capitală.

Ilian Caşu a remarcat că instituţiile medicale municipale, actualmente, duc lipsă acută de medici de familie, anesteziologi, felceri, asistente medicale. Grădiniţele din Chişinău duc lipsă de educatori, iar instituţiile preuniversitare din capitală se confruntă cu un deficit de profesori de fizică, matematică, informatică, biologie, muzică.

„Motivul principal al refuzului medicilor şi pedagogilor de a activa în Moldova este salariul mizer. În căutarea unei vieţi mai bune, specialiştii noştri pleacă peste hotare, ceea ce constituie una dintre problemele-cheie pentru ţara noastră, care este lipsită de cei mai buni profesionişti în domeniile lor”, a subliniat candidatul Partidului Nostru în cadrul unei emisiuni de la postul TV „Vocea Basarabiei”.

Având în vedere situaţia creată, Ilian Caşu, intenţionează, având mandatul de primar al Chişinăului, să iniţieze majorarea salariilor pentru pedagogi şi medici din contul introducerii diverselor suplimente municipale, ţinând cont de faptul că formarea tarifelor ţine de competenţa autorităţilor centrale. Potrivit lui Caşu „majorarea salariilor trebuie să fie una principială, ceea ce înseamnă că ele vor creşte de câteva ori. Nu există nimic ireal, trebuie doar să stopăm hoţiile resurselor bugetare în cadrul primăriei”.

Fii primul care comenteaza

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*