Ilian Caşu: Oamenii sunt cea mai mare valoare a unei ţări!

ilcasu_accenttv

Candidatul Partidului Nostru la funcţia de primar general al capitalei a declarat în direct la postul ACCENT TV că există necesitatea creării Consiliului obştesc pe lângă primărie, pentru organizarea eficientă a colaborării între autorităţile locale şi societatea civilă.

Ilian Caşu a subliniat faptul că iniţiativa este binevenită şi necesară, având în vedere că pe parcursul mai multor ani opinia orăşenilor a fost ignorată de autorităţi.

„Cetăţenii nu au fost niciodată întrebaţi, iar părerea lor nu a fost consultată, ei au fost pur şi simplu excluşi din viaţa oraşului, oricât de paradoxal ar fi. Şi asta în contextul în care oamenii sunt cea mai mare valoare a unei ţări”, a precizat Caşu.

Candidatul la funcţia de primar general al municipiului Chişinău a declarat că, în cadrul numeroaselor întâlniri cu alegătorii, a simţit necesitatea stringentă  de a oferi orăşenilor nu doar dreptul de a-şi exprima opinia despre cum ar trebui să se dezvolte oraşul, dar şi de a participa la procesul de renaştere a capitalei după mai mulţi ani de stagnare.

În acest sens, Ilian Caşu a precizat că „Consiliul obştesc pe lângă Primărie va fi creat cu scopul coordonării de către autorităţile locale a celor mai importante proiecte civice din oraş cu organizaţiile necomerciale, care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul municipiului ”. Activitatea Consiliului obştesc va fi îndreptată spre implicarea cetăţenilor spre discuţii publice a subiectelor privind dezvoltarea oraşului, iniţiativele societăţii şi realizarea lor, colaborarea cu autorităţile centrale, dar şi privind formarea politicii social-economice a oraşului Chişinău.

Fii primul care comenteaza

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*