Ilian Caşu: Vom face educaţia – accesibilă tuturor!

obrazovanie_ilian_casu

Candidatul Partidului Nostru la funcţia de primar general al Chişinăului consideră că situaţia creată în domeniul educaţiei din capitală trebuie schimbată de urgenţă.

În cadrul dezbaterilor electorale de la Radio Moldova, Ilian Caşu a subliniat necesitatea „îmbunătăţirii condiţiilor de studii în instituţiile de învăţământ mediu şi superior”.

„Ceea ce se întâmplă acum în domeniul educaţiei nu poţi numi altfel decât haos şi debandadă. Multe şcoli din sate şi din oraşe, inclusiv în municipiul Chişinău, au fost închise. Bugetul municipal din care s-au furat bani ca în codru, nu are bani pentru reparaţia, reconstrucţia instituţiilor de învăţământ care au mai rămas”, a declarat Ilian Caşu.

Potrivit candidatului propus de Partidul Nostru, funcţionarii găsesc bani pentru înnoirea parcurilor auto pentru sine, reperaţii frecvente prin ministere, procurarea mobilierului luxos, iar necesităţile copiilor nimeni nu le observă. Ilian Caşu, împreună cu Partidul Nostru, intenţionează să schimbe priorităţile existente şi să asigure toţi copiii cu condiţii decente pentru studii.

„Actuala administraţie liberală este amatoare de discursuri despre valori europene, dar declaraţii sunt multe, însă valori reale nu sunt. Dacă ar fi fost invers. Atunci instituţiile de învăţământ, în special cele din suburbiile municipiului, nu ar fi arătat ca după război”, a subliniat Caşu.

Candidatul la funcţia de primar general din partea Partidului Nostru a dat asigurări că una dintre primele probleme pe care se angajează să le soluţioneze, va fi ajutorul în reconstrucţia tuturor instituţiilor de învăţământ ale municipiului, unde se cer asemenea măsuri.

Fii primul care comenteaza

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*