Ilian Caşu: „Hoţul trebuie să stea la dubă!”

iliancasu_primaria

Protestul societăţii civile în faţa primăriei a dat rezultate scontate. Şedinţa Consiliului Municipal Chişinău, la care se planifica o nouă jefuire a populaţiei, nu a mai avut loc.

Partidul Nostru şi candidatul acestuia la funcţia de primar al capitalei, Ilian Caşu, alături de sute de orăşeni simpli, dar şi reprezentanţi ai altor formaţiuni politice, şi-au exprimat indignarea faţă de sfidarea grosolană a legislaţiei, care, spre regret, a devenit o normă pentru capitala Moldovei.

„Astăzi este imposibil să rămâi indiferent faţă de ceea ce se produce în oraşul nostru natal. Fărădelegile, comise de primărie, îi determină pe oameni să-şi abandoneze activităţile şi să vină la protest, pentru a-şi manifesta indignarea. Răbdarea oamenilor ajunge la limită. Toţi ştiu că în oraş au loc masiv construcţii ilegale. De fapt, conform „hârtiilor de la primărie”, totul pare legal, dar din punct de vedere al cetăţenilor, construcţiile ilegale le otrăvesc viaţa tuturor şi transformă oraşul alb cândva, într-un pitic scârbos. Nimeni nu efectuează nicio expertiză, nu solicită permisiunea orăşenilor pentru iniţierea construcţiilor unui sau altui edificiu. În doar ultimii patru ani, reprezentanţii societăţii civile şi ai partidelor politice au reuşit stoparea a 300 de construcţii ilegale. Or, toate aceste acţiuni ilegale au fost coordonate cu angajaţii primăriei. Şi li s-a plătit pentru asemenea servicii sute de mii de euro”, a declarat Ilian Caşu.

Trezeşte indignare şi comportamentul organelor de drept, „pentru că nimeni din cadrul primăriei nu a fost tras la răspundere. Pe când hoţul trebuie să stea la dubă!”. Candidatul la funcţia de primar al capitalei din partea „Partidului Nostru” este convins că toate problemele oraşului, sărăcia oamenilor, au un singur declanşator – corupţia în structurile puterii.

„Noi suntem obligaţi să facem ca activitatea primăriei şi adoptarea tuturor deciziilor, să fie transparente pentru orăşeni. Fiecare chişinăuian are dreptul să cunoască, de ce primăria a adoptat o decizie sau alta, mai mult, are dreptul să influenţeze această decizie. Ceea ce urmărim astăzi, faptul fără precedent când cetăţenilor li se îngrădeşte accesul la şedinţă în cadrul primăriei vorbeşte doar despre un singur lucru: nu există democraţie în ţara noastră, ci doar un regim totalitar. Doar dictatorii se baricadează în castelele sale şi adoptă decizii în interes propriu. Statul este la marginea prăpastiei! Noi vrem o altă viaţă şi o altă guvernare, care ar munci pentru binele oamenilor”, a mai specificat Ilian Caşu.

Protestul societăţii civile în faţa primăriei a dat rezultate scontate. Şedinţa Consiliului Municipal Chişinău, la care se planifica o nouă jefuire a populaţiei, nu a mai avut loc. Acum, a mai rămas puţin de tot: participarea la alegerile locale şi, pe cale legitimă, măturarea celor corupţi din fotoliile lor calde pentru a face loc în administrare forţelor politice care vor transforma oraşul într-o capitală frumoasă a unui stat european modern.

 

Fii primul care comenteaza

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*