Caşu: „Drumurile sunt faţa administraţiei locale, deci trebuie să schimbăm puterea locală din Chişinău”

1430203772_casu1

Candidatul Partidului Nostru la funcţia de primar al capitalei a vorbit în direct la Univers FM despre cele mai stringente probleme ale municipiului Chişinău.

„Reparaţia drumurilor municipale este una dintre principalele mele priorităţi.”, a declarat Ilian Caşu la Univers FM.

“Drumurile sunt faţa administraţiei locale. Activitatea unui primar bun poate fi apreciată în funcţie de starea drumurilor. Vom termina cu practica „cârpelii” atât a drumurilor, cât și a trotuarelor și vom începe a construi. Pentru că prin „cârpitul” care se face în fiecare primăvară este o risipă enormă de bani publici. Această practică o voi stopa, vom construi calitativ, mai puțin, însă cu o durată de exploatare mai mare. Mă refer atât la drumuri, cât și la trotuare. Trebuie să desfăşurăm licitaţii transparente şi să monitorizăm calitatea construcţiei acestora, pentru nu se repeta experienţa reparaţiei străzii Alecu Russo.”, a declarat Caşu, precizând că „avem legi foarte bune, dar care trebuie respectate şi prin dorință și determinare putem schimba situaţia în oraş şi atunci nu vom avea gherete amplasate aiurea, nu vom avea construcţii ilegale şi nu vor arde mansardele”, consideră politicianul.

„Municipalitatea are nevoie demult de o strategie generală de dezvoltare a transportului public de pasageri şi de construcţie a parcărilor autorizate pentru locuitorii şi oaspeţii capitalei. Vom analiza situaţia atât în centrul Chişinăului, cât şi în toate sectoarele oraşului, pentru a propune condiţii reciproc avantajoase pentru potenţialii investitori care vor construi parcări supraetajate şi a-i scuti de necesitatea de a umbla prin birourile funcţionarilor cu tradiţionala împărţire a plicurilor cu bani. Întreprinzătorii trebuie să fie interesaţi să investească pe termen lung” , a adăugat Caşu.

Politicianul consideră motivată instalarea camerelor video pe străzile capitalei.

„Sunt tată a doi copii şi nu vreau să îmi fac griji de fiecare dată când ies din casă. Avem multe probleme şi situaţii diferite în trafic, inclusiv în comportamentul şoferilor şi pietonilor, iar statistica arată că în ultima perioadă situaţia s-a îmbunătăţit pe străzile capitalei.” , a precizat Caşu.

 

 

Fii primul care comenteaza

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*