Stația PECO de la Circ este un butoi cu pulbere

casu_bemol

Benzinăria din preajma Circului republican, pe care atât de mult o râvneşte compania BEMOL, e un adevărat butoi cu pulbere şi poate declanşa urmări mult mai îngrozitoare decât cele întâmplate în cantina „La soacra”, e de părere consilierul municipal, Ilian Caşu, ales pe listele Partidului Nostru.

Caşu a declarat pentru Deschide.MD că lucrările se efectuează în apropiere de reţelele de livrare a gazului şi energiei termice ale întreprinderilor MoldovaGaz şi Termoelectrica. În aceste condiţii, atât angajaţii BEMOL, cât locuitorii capitalei îşi riscă sănătatea, mergând să facă plinul la benzinăria amintită.

Pretura sectorului Râşcani a organizat la 15 aprilie o şedinţă cu participarea tuturor părţilor interesate. Reprezentantul companiei BEMOL, Ionanda Mura, a comuncat că, în conformitate cu decizia Judecătoriei Centru, sectorul este exclus din lista zonelor asupra cărora Consiliul Municipal a instituit un moratoriu la 18 februarie. Din păcate, declaraţiile doamnei Mura s-au dovedit vorbă goală, fiindcă n-am putut găsi nicio confirmare oficială, nici pe site-ul instanţei, nici la angajaţii BEMOL. Am luat legătura cu şeful Secţiei juridice a Primăriei, Diana Gurschi, care a spus că nici nu ştia de şedinţa instanţei, or e vorba de anularea deciziei luate de Primăriei şi judecata era obligată să îi invite pe reprezentanţii administraţiei publice locale la şedinţă”, a spus Caşu.

Potrivit consilierului municipal, în ciuda faptului că BEMOL are avizele Apă-Canal, ale Inspectoratului Ecolgic de Stat şi Inspectoratului de Stat în Construcţii, lipsesc avizele Serviciului pentru Situaţiile Excepţionale, ca şi ale ChişinăuGaz şi Termoelectrica, ale căror reţele se află în preajma locului unde se efectuează lucrările.

Anterior, repezentanţii Termoelectrica au criticat conducerea BEMOL. Ei susţin că, din cauza molozului, reprezentanţii întreprinderii municipale nu vor putea începe lichidarea situaţiilor de avarie. Reprezentantul Serviciului pentru Situaţiile Excepţionale, Liliana Puşcaşu, a declarat că în această situaţie Serviciul amintit nu poate interveni.

Dacă vom fi solicitaţi oficial, printr-un demers, vom avea dreptul de a ne delega reprezentanţii la faţa locului pentru a evalua situaţia relativ la securitatea lucrărilor efectuate. În lipsa unui asemenea demers, nu avem dreptul de a acţiona pentru a nu învinuiţi de conflict de interese”, a afirmat Puşcaşu.

Litigiul în jurul legitimităţii lucrărilor de construcţie a început în luna februarie, cînd compania BEMOL a iniţiat construcţia unei benzinării în preajma Cricului republican. Atunci, avocatul companiei BEMOL, Vitalie Nagacevschi, a declarat că autorizația de construcție este valabilă și permite efectuarea lucrărilor de construcţie a benzinăriei.

Igor Liubec (autor)

Foto: deschide.md

Fii primul care comenteaza

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*